skip to Main Content

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή Τραπεζικών Υπηρεσιών

  • Νέα

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού προκειμένου να επιλέξει Τραπεζικό Οργανισμό για την παροχή τραπεζικών εργασιών (όπως αυτές αναλύονται παρακάτω) και για την διαχείριση των διαθεσίμων του, καλεί Τράπεζες που να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις, να υποβάλουν προσφορές, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.
Η παρούσα πρόσκληση αποτελεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενες Τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω:
– Δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών σε υποκαταστήματα εντός των ορίων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της έδρας του Δήμου ή την δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστημάτων στα όρια του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
– Την δυνατότητα εγκατάστασης ΑΤΜ σε χώρους των Δημοτικών καταστημάτων που θα υποδειχθούν από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
– Αποδεδειγμένα σημαντική δραστηριότητα σε Τραπεζικές εργασίες συναφείς με τις ζητούμενες στην υπόψη συνεργασία, καθώς και σε εξυπηρετήσεις μεγάλων Δημοσίων Οργανισμών .
Ζητούμενες Τραπεζικές Εργασίες
Οι τραπεζικές υπηρεσίες που ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, προτίθεται να αναθέσει, είναι ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, οι ακόλουθες:
1. Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και της αντιμισθίας και των αποζημιώσεων των αιρετών, με την δημιουργία έντοκων προνομιακών λογαριασμών που θα κινούνται και με κάρτες από τα ΑΤΜ και θα εκδίδουν μηνιαίο απολογισμό, με αποστολή χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στην επιθυμητή διεύθυνση του δικαιούχου.
2. Κάλυψη των τρεχουσών πληρωμών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με άνοιγμα λογαριασμών όψεως εντόκων, εισαγωγής των εσόδων κατά πηγή, που θα εκδίδουν ημερήσια κίνηση με πλήρη στοιχεία του καταθέτη και όλων των απαραίτητων πληροφοριών για την αναγνώριση και την εγκυρότητα της κατάθεσης με αυθημερόν αποστολή της στον Ο.Τ.Α. μας.
3. Έκδοση ημερήσιας και μηνιαίας μηχανογραφικής καρτέλας κίνησης λογαριασμών, καθώς και μεταφορά της ετήσιας κίνησης του λογαριασμού ηλεκτρονικά για την συμφωνία με τα αρχεία της Ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
4. Δυνατότητα ηλεκτρονικής (on-line πρόσβαση) για την ενημέρωση επί των κινήσεων των λογαριασμών και των υπολοίπων τους.
5. Άμεση ενημέρωση για κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται στις Τραπεζικές Υπηρεσίες που παρέχονται.
6. Άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα των υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, που ασχολούνται με τις Τραπεζικές εργασίες (Οικονομικής και Ταμειακής υπηρεσίας).
7. Εξόφληση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε όλα τα υποκαταστήματα της Τράπεζας όλων των επιταγών ή και των εντολών που εκδίδονται από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
8. Μηδενική προμήθεια σε καταθέσεις από τρίτους σε λογαριασμούς του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
9. Ετήσια χορηγία στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Εικόνα Διαθεσίμων
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού προτίθεται να αναθέσει το σύνολο της διαχείρισης των διαθεσίμων του στον Τραπεζικό Οργανισμό που θα επιλεγεί για την παροχή των παραπάνω Τραπεζικών εργασιών με την παρούσα πρόσκληση, εφόσον κριθεί συμφέρουσα η σχετική προσφορά για τον καθορισμό του ετήσιου τόκου που θα αποδίδεται σε αυτόν.
Η σύνθεση των διαθεσίμων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού από πλευράς πηγής προέλευσής τους, τρόπου διάθεσής τους, χρονικής και ποσοτικής εκτίμησης των αποθεματικών τους, κλπ, ποικίλει κάθε φορά, με μέσο υπόλοιπο δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες € (2.500.000,00) ευρώ και μπορεί να συζητηθεί με τους Τραπεζικούς Οργανισμούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Διαμόρφωση προσφορών
Με τα παραπάνω στοιχεία οι Τράπεζες θα εκτιμήσουν και θα περιλάβουν στην προσφορά τους:
Α) Το Επιτόκιο Καταθέσεων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθεσίμου χρηματικού υπολοίπου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού σε Ελεύθερες και Δεσμευμένες Καταθέσεις.
Β) Το Επιτόκιο χορήγησης Επενδυτικών δανείων.
Γ) Το κόστος των υπηρεσιών και την τελική πρόσοδο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.
Δ) Δυνατότητα δανειοδότησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Ε) Δυνατότητα λοιπών παροχών, όπως χορηγίες προς τον Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύει ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού
Σε περίπτωση που η Τράπεζα είναι σε θέση να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες πέραν των όσων αναγράφονται παραπάνω ή να τροποποιήσει τη δομή των υπηρεσιών, δύναται να το συμπεριλάβει στην προσφορά της.
Τα παραπάνω αναφέρονται ως βάση μόνο για την αξιολόγηση των προσφορών και δεν είναι δεσμευτικά για την τελική επιλογή του Τραπεζικού Οργανισμού.
Παρακαλούμε όπως καταθέσετε προσφορά, το αργότερο μέχρι 2 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ιστιαίας, γραφείο Δημάρχου υπόψιν κας Μαρκαντώνη Αθηνάς.
Τέλος σημειώνεται ότι η παρούσα πρόσκληση δεν συνεπάγεται για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού καμία απολύτως δέσμευση. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού διατηρεί το δικαίωμά να μην προβεί σε κατακύρωση της υπόψη αξιολόγησης των προσφορών, αζημίως γι’ αυτόν.
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Back To Top