skip to Main Content

Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων για χορήγηση αδειών κινητής καντίνας για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2016.

  • Νέα

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 15/4/2016 έως και την Παρασκευή 22-4-2016 και ώρα 14:00 οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να τους χορηγηθεί άδεια καντίνας για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου , μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στα γραφεία του Δήμου μας.

Βάσει του άρθρου 22 και 23 του νόμου 4264/2014, άδεια άσκησης δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου δικαιούνται φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι άνεργα και δεν κατέχουν τα ίδια, ο/η σύζυγος ή τα τέκνα αυτών άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος. Η άδεια αυτή χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε πρόσωπα που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: (α) μέχρι ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%), σε άτομα με αναπηρία τουλάχιστον πενήντα (50%) και σε τυφλούς, (β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), σε πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών, καθώς και σε γονείς με τρία τέκνα, (γ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ανάπηρους και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944 (Α΄ 82), (δ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, (ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, (στ) μέχρι ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) σε Έλληνες Pομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, (ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα υπό απεξάρτηση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το πρώτο στάδιο της αδειοδότησης είναι τα εξής:
1.Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
2.Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι δεν κατέχει ο ίδιος , ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού , άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος
3.Πιστοποιητικά αρμόδιας υπηρεσίας με το οποίο αποδεικνύεται ότι ο ενδιαφερόμενος ανήκει σε μία από τις κατηγορίες της παρ.1 του άρθρου 22 ήτοι:
-άτομα με αναπηρία τουλάχιστον πενήντα (50%) και τυφλοί
-πολύτεκνοι και τέκνα αυτών ,καθώς και γονείς με τρία τέκνα
-ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν.1370/1994
-γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία ,αυτισμό ,σύνδρομο down ,εγκεφαλική παράλυση ,βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.
-ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλινοστούντες
-Έλληνες Ρομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτ/σης της χώρας
-άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα υπό απεξάρτηση.

Ο αριθμός αδειών κινητής καντίνας για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου που θα χορηγηθούν καθορίστηκαν, με την αρίθμ.πρωτ.οικ.4195/22-5-2015 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας και είναι οι εξής:

1)Τοπική κοινότητα Πύργου
-μία (1) θέση Νησιώτισσα
2)Δημοτική Κοινότητα Αιδηψού
-μία (1) θέση Πάρκο
-μία θέση (1) Γήπεδο
-μία θέση (1) Αγ.Νικόλαος (θέση Λιβάδι)
Η τοποθέτηση των καντινών θα γίνει κατόπιν υποδείξεως του Δήμου, σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο.
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
α.α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΛΙΜΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Back To Top