skip to Main Content

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 13-08-2019

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, η οποία θα γίνει στο Δημαρχείο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην Ιστιαία, στις 13 του μηνός Αυγούστου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00, με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1.-Επί του με αρ.πρωτ.8711/29-7-2019 Πρακτικού Γνωμοδότησης της Επιτροπής Διαγωνισμού, Ολοκλήρωσης Διαδικασίας διαπραγμάτευσης και την απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Σχολικών του Επιτροπών για το έτος 2019.
2.-Επί της υπ’ αριθμ.39/2019 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με θέμα:΄΄Εξέταση του υπ.αριθμ. 7809/22-7-2019 εγγράφου του Τμήματος Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών με θέμα : Κλείσιμο τμήματος οδού προς Αιδηψό για κατασκευή Κόμβου για το έργο «Παράκαμψη Λ.Αιδηψού Ν.Α. Ευβοίας»΄΄.
3.-Σύνταξη σχεδίου τροποποίησης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019.
4.-Επί εγγράφου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περ/ντος & Πολεοδομίας του Δήμου, με αρ.πρωτ.οικ.9230/7-8-2019, με θέμα:΄΄Διαβίβαση μελέτης «Επικαιροποίηση τευχών δημοπράτη-σης υποέργου:Ολοκλήρωση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων ευρύτερης περιοχής Ιστιαί-ας»΄΄.
5.-Επί του υπ’ αριθ.πρωτ.1934/26-7-2019 εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα:΄΄Συμπληρωματικά στοιχεία για την εξέταση της πρότασης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ»(κωδ.ΟΠΣ 5044908)΄΄.
6.Επί αιτήσεως του κ.Ευαγγέλου Αλεξίου του Αλεξάνδρου,σχετικά με χορήγηση άδειας
υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, επί της οδού ΄΄Θερμοποτάμου΄΄ στα Λ.Αιδηψού.
7.-Επί αίτησης Κας Ελένης Ξηρού του Γεωργίου, για χορήγηση άδειας χρήσης Δημοτικού χώρου για πώληση αγροτικών προϊόντων.
8.-Επί αίτησης Κας Μαριάγγελας Χανούμη του Θεοδώρου, για χορήγηση άδειας χρήσης Δημοτικού χώρου για πώληση καλλιτεχνιμάτων.
9.-Επί αίτησης της Κας Αικατερίνης Μιτζέλου του Παναγιώτη, για χορήγηση άδειας χρήσης Δημοτικού χώρου για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Τα ανωτέρω θέματα χρήζουν άμεσης συζήτησης, διότι έχουν προκύψει εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, καθότι θα πρέπει να γίνει :
Ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο της προμήθειας υγρών καυσίμων, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία των υπηρεσιών και η παροχή υπηρεσιών προς του Δημότες (κίνηση απορριμματοφόρων για την αποκομιδή απορριμμάτων , κίνηση λοιπών οχημάτων για την εκτέλεση υπηρεσιών, κλπ.), για λόγους Δημόσιας υγείας.
Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο τμήματος οδού προς Αιδηψό για κατασκευή Κόμβου για το έργο «Παράκαμψη Λ.Αιδηψού Ν.Α. Ευβοίας».
Τροποποίηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη απρόβλεπτης ανάγκης υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Γιάλτρων, για λόγους Δημόσιας υγείας.
Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω της θερινής-τουριστικής περιόδου, για την ικανοποίηση ή μη των αιτημάτων για χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
Επισημαίνεται ότι οι Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Αρτεμισίου και Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού κηρύχθηκαν σε κατάσταση ΄Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με την υπ’ αριθμ.πρωτ.7220/4-10-2018 Απόφαση του κ.Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μέχρι 1-4-2019 και παρατάθηκε μέχρι 1-10-2019 με την υπ’ αριθμ.πρωτ.2024/26-3-2019 Απόφαση του κ.Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Ζουπανιώτης

Back To Top