ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Αρχές της Βόρειας Εύβοιας λόγω του κινδύνου πυρκαγιών. Σε έκτακτη σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς, η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου έθεσε το πλαίσιο επιφυλακής σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει αποστείλει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Αποφασίστηκε να τεθούν σε πλήρη εγρήγορση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του δήμου, του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ και των δασικών υπηρεσιών ενώ γίνεται έκκληση στους πολίτες να μην προχωρούν σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές και να ενημερώνουν αμέσως την Πυροσβεστική σε περίπτωση που αντιληφθούν ενδείξεις φωτιάς.
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην Εύβοια (παρατεταμένη ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες) είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών και γι΄αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
Η κυρία Ευσταθίου έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται αγροτικές εργασίες και καλεί τους κατοίκους και τους παραθεριστές να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ώστε αυτές οι μέρες του καλοκαιριού να περάσουν με ηρεμία και χωρίς κινδύνους πυρκαγιών.

This entry was posted on Saturday, August 10th, 2019 at 4:48 PM and is filed under Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.